Intiaanimatka, Amerikka

 

MATKA INTIAANIEN PYHILLE MAILLE

Matkan ajankohta siirtyy keväälle 2021
uudet päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Vetäjinä Päivi Kaskimäki ja Tiina Pitkänen
Koe ikimuistoinen ja kiehtova Pohjoisen Tasangon intiaaniheimojen maailma.


UKKOSLINNUT PALAAVAT

Pohjoisen tasangon ylitse levittäytyvät ensimmäisten ihmisten ja
kansakuntien pyhät maat.
Tarinat ja legendat ovat kulkeneet vuosisatoja sukupolvelta toiselle.
Ne kertovat, että juuri täällä ensimmäiset ihmiset laskeutuivat maapallolle.

Juuri täällä kevätseremoniakausi alkaa Ukkosolentojen paluulla.
Heidät tunnetaan nimellä Wakinyan, Lakota-ihmiset.
Heidän läsnäolonsa tunnistettiin ukkosesta ja salamoinnista.

 

Saavuttuasi Tasangon intiaanikansojen maailmaan kaikki mitä olet kuullut, lukenut tai visioinut heidän kulttuureistaan tai hengellisyydestään, tulee tanssimaan ympärilläsi. Pääset osallistumaan itsekin tanssiin ja tapahtumiin, jollaisia voit kokea vain intiaanien aidoilla ja pyhillä mailla.

Kuljemme avointen preerioiden, loistavien vuorten ja mahtavien jokien maisemissa. Kuulemme legendaarisista hahmoista kuten Sitting Bull, Crazy Horse tai Hump. Seisot missä he seisoivat, näet mitä he näkivät. Tunnet heidän kamppailunsa ja heidän voittonsa.

Tämä matka on täynnä aitoa kulttuurista ja henkistä tietoa alkuperäisistä intiaanikansoista. Jokainen päivä tuo vierailuja, tapahtumia, kertomuksia ja selityksiä intiaanien historiasta, heidän pyhistä paikoistaan ja elämäntavastaan.

Muistisi herää oppaidemme kertoessa kunkin heimon pyhistä traditioista, menneisyydestä ja maailmankuvasta. Tapaat intiaanivanhimpia, parantajia ja opettajia monista heimoista.

Matka on kahden pohjoisen heimon harvinainen kohtaaminen.
Suomalaisia pidetään samankaltaisina kuin Pohjoisten Tasankojen intiaanit.

Hikimaja, sauna, luontoyhteys ja monet muut tekijät yhdistävät meitä. Matkamme on vuorovaikutusta, oppien ja jakaen tietoa luomistarinoistamme ja henkisyydestämme.

Tämä on hyvin poikkeuksellinen matka, joka tehdään vain kerran!

Sinä, joka tunnet Suuren hengen kutsun sydämessäsi: lähde matkalle Suurten Tasankojen alkuperäisten heimojen maailmaan. Lähde kokemaan käytännössä se, minkä olet unissa ja visioissa vaistonvaraisesti nähnyt.

Sydämellisesti tervetuloa
Päivi & Tiina

Matkaohjelma

1. päivä — 12. elokuuta
16.20 Suora lento Helsingistä San Franciscoon
(lentoaika n. 11 tuntia)
17.20 Saapuminen San Franciscoon
Tilauskuljetus Hotelli Withcombiin, SF
Vapaa ilta ja illallinen

2. päivä — 13. elokuuta
Aamiainen hotellilla
Tilauskuljetus lentokentälle
8.54 Lento San Francisco – Billings, MT (1 välilasku)
15.28 Saapuminen Billingsiin
Tilauskuljetus hotelliin
Yhteinen tervetuloillallinen Billingsissä

3. päivä — 14.elokuuta
MEDICINE ROCK ja vierailu Pohjoisen Cheyenne-heimon vanhimman ja parantajan luona
Tiesitkö, että kalkkarokäärmeet ovat Deer Medicine Rocksin perinteisiä vartijoita? Deer Medicine Rocksissa, ihmeiden äärellä, kaksi tarinaa purkautuu taivaalle paikallisen karjatilan rinteestä Cheyenne-reservaatin vieressä. Täällä kovimmatkin skeptikot ovat ihmeissään. Täällä, yhdellä huomiotta jätetyllä tiellä, alkuperäiskansojen takamailla, on poikkeuksellinen historiansa. Kuulet kaikesta paikan päällä lisää.

Vuoren yhdellä sivulla on muinainen salamanisku paljastanut kobolttiesiintymän. Täällä on palvojien, sotilaiden ja matkustajien jättämiä kaiverruksia vuosisatojen varrelta. Vuonna 1876 Lakota-päällikkö Istuva Härkä, Sitting Bull, näki sotilaiden hyökkäävän leiriinsä ja kaiversi kirjoituksen kiviin — hahmoihin, jotka ovat edelleen hyvin näkyvissä.

Pian sen jälkeen läheisessä paikassa, joka on jäänyt historian kirjoihin ”Little Bighornina”, kenraali George Custerin seitsemännen ratsuväen miehet toteuttivat osansa ennustetulla tavalla.

Vuorella on suuria voimia. Se on kuin kahden magneetin eri napojen yhdistyminen. Maanomistaja, jonka perhe on vaalinut tilaa yli vuosisadan, on tunnollisesti antanut paikallisten Cheyenne-ihmisten rukoilla vuorilla silloin, kun heillä on siihen tarve.

Läheisillä teillä ei ole liikennemerkkejä, jotka ohjaisivat liikennettä tähän maagiseen, yksinäiseen paikkaan. Sinne ohjaavat vain maa ja taivas, kallio ja henki.

Myöhemmin vietämme aikaa Pohjoisen Cheyenne-vanhimman kanssa, joka on kansansa parantaja. Hänellä on heimonsa yksi korkeimmista arvonimistä ”Keeper of the Bundle”. Kysymyksiin ja keskusteluun on varattu aikaa.

Aamiainen hotellilla, lounas Northern Cheyenne Ravintolassa
Illallinen Qdoba Sheridanissa, hotelli: Sheridan, WY


4. päivä — 15. elokuuta
CROW FAIR
“Crow Country on hyvä maa. Suuri henki on laittanut sen tarkalleen oikeaan paikkaan: kaikki hyvä löytyy sieltä”, sanoi Crow-heimon päällikkö Arapooish. Matkalla huomaat, mitä hän tarkoitti, kun koet Crow Fair -tapahtuman Tipi-maailman pääkaupungissa. Tuhannet tipit Bighorn-joen rannoilla järjestävät Tasangon innostavimman ja aidoimman Powwow-esityksen, josta pääset nauttimaan päivän aikana.

Crow-heimon kutsusta Pohjois-Cheyenne-alueella synnytettiin tämä tapahtuma heimojen välisten parempien suhteiden luomiseksi. Crow Fair jatkuu tänä päivänäkin alkuperäiskulttuurien vaalimisen ja ylpeyden juhlana. Värikkääseen juhlintaan yhdistyvät perinteiset intiaaniasut, laulu ja tanssi. Tiedossa on huikea päivä powwow:n ja juhlinnan merkeissä.

Aamiainen hotellilla, lounas: retkieväät
Illallinen: Putt’s Trading Post -ravintola, hotelli: Sheridan, WY


5. päivä — 16. elokuuta
Medicine Wheel Bighorn-vuorilla
Koemme yhden maailman pyhimmistä paikoista, Medicine Wheelin, Medicine-vuoren huipulla, Bighornissa. Keskustelemme Massaumin seremoniasta, jonka alkuperäinen nimi, ”The medicine dance of the ancients”, tarkoittaa parantava tai hoitavaa muinaista tanssia. Saat tietoa tanssin alkuperäisestä merkityksestä.

Tanssi on kiinteä ja tärkeä osa perinteistä Cheyenne-kulttuuria. Kulttuurissa, jossa susi ja ”Wolf’s Lodge” ovat välttämättömiä luomiselle, elämälle sekä henkiselle ja fyysiselle uudistumiselle.

Aamiainen hotellilla, lounas: retkieväät
Illallinen: Millstone -ravintola, hotelli: Cody, WY

6. päivä — 17. elokuuta
PYHÄ YELLOWSTONE
Yellowstone Rock Water. Intiaanien heimoyhteisöt kutsuivat sitä kodiksi yli 10 000 vuotta ennen kuin Pyhiinvaeltajat ankkuroivat Cape Codiin ja yrittivät löytää omaansa. Yellowstone on ensimmäinen, ja tällä hetkellä vanhin kansallispuisto maailmassa. Heimojen läsnäoloa Yellowstonessa on selitetty myytillä, jonka mukaan intiaanit pelkäsivät laajaa, mäntymetsäistä tasankoa, jonka rannoilla näyttäytyi erikoisia geologisia lämmön aiheuttamia luonnonilmiöitä.

Väitetään, että kuumat lähteet ja geyshirit herättivät heimojen keskuudessa sellaista pelkoa, että ne tekivät kaikkensa välttääkseen asumista näissä maisemissa. Se oli väärää tietoa, kuten moni muukin läntinen tieto alkuperäisistä intiaaneista on virheellistä.

Virheellisen tiedon keksi Yellowstonen kansallispuiston toinen superintendentti Philetus Norris kuvatessaan Yellowstonea intiaanivapaana alueena. Vääristynyt ajatuskuvio heijastuu nykyhetkessä, koska heimojen alkuperäistä tietoa ei ole kuunneltu eikä huomioitu.

Geysirit ja kuumat lähteet ovat todellisuudessa olleet alkuperäisille intiaaneille pyhäkköjä, rukous- ja visionetsinnän paikkoja. Cheyenne, Kiowa, Shoshone, Bannock, Blackfoot, Arapaho, Nez Perce ja viimeisimmät tulokkaat, Crow, kuuluvat 27 heimoon, joilla on kulttuurisidonnaisia yhteyksiä Yellowstoneen, ja jotka kukin tietävät erilaisen tarinan alueesta.

Esi-isien muistojen arkistoissa on yhteinen teema: Yellowstonen Rock Wateriksi nimetty maa on pyhä luonnonpaikka. Se kertoo ihmisen ja luonnon yhteydestä, jossa kaksi- ja nelijalkaisten elämää ylläpitää Äiti Maa, jonka luomistyö on edelleen kesken.

Varhaiset tiedot alueelta kertovat, että maa Yellow Rock Stonesin ympärillä oli levotonta, ja että Äiti Maan luomistyö ei tosiaankaan ollut vielä valmis. Levottomuus liittynee maan vulkaanisiin tapahtumiin, jotka muokkaavat maankuorta ja aiheuttavat tuliperäistä toimintaa sen pinnalla.

Yellowstonen järvellä, mantereen suurimman vuorijärven rannalla, seisot konkreettisesti luomisen laidalla.

Yellowstone-kraateri sijaitsee liki 1000 kilometrin päässä, eikä se todellakaan ole vaiti. Luominen jatkuu sen syvyyksissä.

Olet käytännössä luomisen reunalla. Kosketat luomisen pyhyyttä. Ei ole pelkoa, on vain intuitiivinen kunnioitus Maan voimien edessä. Täällä kuulet muinaisen kertomuksen maan ja ihmisen luomisesta. Paikassa, jota muinaiset intiaaniheimot ovat kunnioittaneet kautta kaikkien aikojen.

Aamiainen hotellilla, lounas: retkieväät
Illallinen: paikallinen ravintola, hotelli: Yellowstonen alueella
7. päivä — 18. elokuuta
GRAND TETONS ja WIND RIVER
Tänään vietämme aikaa Grand Tetonsin varjossa — Jackson Holessa, joka on pyhien nelijalkaisten, kaksijalkaisten ja ilmojen siivekkäiden koti. Pysähdymme kunnioittamaan heidän läsnäoloaan ja viisauttaan. Täällä ovat myös Wyomingin parhaat taidegalleriat ja paikallisten käsityöläisen myymälät. Jatkamme sateenkaarikallioiden yli kohti Wind Riverin intiaanireservaattia, jossa asuvat kaksi heimoa: itäinen Shoshone ja Pohjoinen Arapaho.

Alkuperäisten asukkaidensa nimeämä ”Lämmin Laakso” -reservaatti on Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin (Navajo- ja Oglala Lakota -reservaattien jälkeen). Sen ainutlaatuinen erityispiirre on, että se on ainoa reservaatti Yhdysvalloissa, jonka maat ovat heimon itsensä valitsemia.

Päällikkö Washakien johdolla itäiset Shoshone-kansat asutettiin reservaattiin Fort Bridgerin sopimuksen perusteella vuonna 1868. Pohjoinen Arapaho-kansa saapui myöhemmin vuonna 1877. Erityiseksi tilanteen on tehnyt se, että näitä kahta heimoa yhdisti vain toimeentulo puhvelista; muuta yhteistä heillä ei ollutkaan.

Heidän historiansa ja kulttuurinsa olivat hyvin erilaisia. On ymmärrettävää, että tämä on johtanut sekä taisteluihin että yhteistyöhön kummankin heimon keskittyessä asuttamaan Wind River -reservaation eri alueita.

Yövymme tänä iltana Arapahon omassa heimohotellissa Wind Riverillä. Nautimme paikalliseen tyyliin tehdystä sisustuksesta ja Red Willow -ravintolan paikallisista ruoista. Hyvin varustetuissa, viihtyisistä huoneista on paikallisen yrityksen, Sister Skyn valmistamat kylpytuotteet yrteistä ja hedelmäruohosta.

Aamiainen hotellilla, lounas: vapaa lounas
Illallinen: vapaa illallinen, hotelli: Wind River Lodge


8. päivä — 19. elokuuta
WIND RIVERIN INTIAANIRESERVAATTI
Wind River, 2,2 miljoonan hehtaarin reservaatti, on kotimme tänään. Kuulet tarinoita suuresta päällikkö Washakiesta ja Sacajaweasta, jotka opastivat Lewisin ja Clarkin Yhdysvaltojen läpi näiden eeppisellä Voyage of Discovery -retkellään.

Washakie ja Sacajawea asuivat ja elivät Wind Riverissä, ja heidät muistetaan täällä. Matkaamme pyhälle Bull Lake -järvelle ja Crow Heart Buttessa kuulemme tarinan siitä, kuinka Butte sai nimensä.

Illalla vietämme aikaa Arapaho-heimon vanhimman kanssa. Hän kertoo maailmankatsomuksestaan ja selittää kulttuurinäkökulmiaan sekä traditioitaan. Syömme hänen kanssaan leirinuotiolla tai paikallisessa heimoravintolassa, hänen toiveidensa mukaan.

Aamiainen hotellilla, lounas: Shoshone’s -ravintola
Illallinen: BBQ-illallinen ulkona (sään salliessa), yöpyminen: Wind River Lodge

9. päivä — 20. elokuuta
LEGEND ROCK ja matka yli Bighorn-vuorten
Tänään hidastamme tahtia hiukan ja otamme aikaa rentoutumiseen ja itsenäiseen prosessointiin — ottaen huomioon, että toistaiseksi matka on tarjonnut vahvoja oivalluksia, kokemuksia ja paljon tietoa. Aamun ajomatka kulkee läpi kauniin Wind River -kanjonin. Matkalle pohdimme, millaisia erityisiä seremonioita ja näyn hakumatkoja Shoshone-miehet tekivät kauan sitten.

Voit valita jokilauttamatkan tai pulahduksen kuumien lähteiden parantaviin vesiin Thermopolisissa.

Siirrymme kukin valitsemilleen vesille. Lounastamme Thermopoliksessa ja matkustamme sitten Legend Rockiin, jossa kunnioitamme alkuperäiskansojen kuvakielen symboliikkaa.

Seisomme karujen kallionpintojen ja uskomattomien hiekkakiviteosten edessä todistaen visuaalisia pyhiä luomuksia. Luomuksia, joissa resonoi muinaisten viisaiden ääni kalliotaiteeseen ikuistettuna.

Nautimme inspiroivasta vuoristomatkasta Bighornsin yli ja saavumme yöpaikkaamme Buffalossa, WY.

Aamiainen hotellilla, lounas: retkieväät
Illallinen: Bozeman Trail Steakhouse, hotelli: Buffalo WY

10. päivä — 21. elokuuta
MATO TIPILA (Paholaisen torni)
Amerikan alkuperäiskansojen mukaan maanpäällinen todellisuutemme on vain heijastuma oikeasta maailmasta, joka sijaitsee tähtitaivaalla. Paikat, jotka ovat pyhiä ja tärkeitä Lakota-maailmassa, liitetään suoraan tähtikonstellaatioihin.

Matkustamme Lakota-oppaan kanssa yhteen pyhimmistä maanpäällisistä tapahtumapaikoista, Mato Tipilalle.

Opimme, ettei torni ole pelkästään jättimäinen, kunnioitusta herättävä graniittinen obeliski, joka nousee maasta kalliokiipeilijöiden iloksi. Päinvastoin, tällä paikalla on erittäin syvä henkinen ja historiallinen merkitys seitsemälle erilaiselle Tasangon kulttuurille.

Kun kävelemme ympyrää Suuren Karhun varjossa, joka loi edessäsi nousevat muodostelmat, muinainen tieto korvaa modernin tieteen, ja eteerisyys ylittää kirjoitetun. Tämän idyllisen tapahtumapaikan nurmettuneilla niityillä kuulemme tarinan Racetrackista. Ymmärrämme tiiviin suhteen puhvelien ja ihmisten selviytymisen välillä.

Aamiainen hotellilla, lounas: retkieväät
Illallinen: Kilian’s -ravintola, hotelli: Spearfish

11. päivä — 22. elokuuta
BEAR BUTTE ja BLACK HILLS
Tavallaan kaikki alkoi ja päättyi Bear Butteen. Aurinko haukotteli, ja myöhemmin hämärän tullessa Crazy Horse syntyi Rapid Creekissä. Lakotat ajautuivat pois neuvostostaan Bear Buttessa.

Paikan pyhä ja seesteinen ilmapiiri ei koskaan petä. Voit tuntea suuren mysteerin Vision Questia tekevien Lakotasten ja Cheyennesten kanssa. Juuri täällä profeetta Motseyoef, ”Sweet Medicine”, kokosi Pyhät Nuolet Cheyenneille ja toi heille Massaumin, ihmeiden tanssin.

Maiyun-henget, jotka kulkevat maailmankaikkeuden seitsemän valtakunnan läpi, kommunikoivat Cheyenneiden kanssa Nowah’wuksessa ja näyttäytyvät maan päällä suden, puhvelin, mäyrän ja karhun muodossa.

Rukoukset roikkuvat puista, harakat syöksähtelevät, niittyherneet laulavat, preeriaheinät keinuvat yhdessä puhvelien kanssa.

Wind Cavessa opimme Lakotan luomistarinan, kun vierailemme luolan sisäänkäynnillä, josta heidän kertomansa mukaan ihmiset nousivat maan päälle. Kuulemme tarinan siitä, kuinka alussa ennen maapallon luomista, henget asuivat määrittelemättömillä taivaallisilla alueilla. Maan ihmiset asuttivat määrittelemättömän maanalaiseen maailmaan, jolla ei ollut kulttuuria.

Jotkut henget alkoivat pitkästyä äskettäin muodostetulla maapallolla ja Itse päättää valloittaa Inktomin etsiessään ihmisiä, Buffalo-kansaa. Suden muodossa Inktomi, (käynnistäjä ja tristeri) kulkee maan alla. Hän löytää ihmisen kylän, jossa Inktomi kertoo maan ihmeistä. Hän vakuuttaa yhden miehen, Tokahen, seuraamaan häntä Maan pinnalle. Seisomme luolan varsinaisen sisäänkäynnin äärellä ja tunnemme, kuinka tuuli viheltää maanalaisesta maailmasta.

Aamiainen hotellilla, lounas: Firehouse -ravintolassa
Illallinen: Kevyt illallinen paikallisessa ravintolassa, hotelli: Rapid City, SD


12. päivä — 23. elokuuta
BLACK HILLS
”Ja seisoessani siellä näin enemmän kuin voin kertoa, ja ymmärsin enemmän kuin näin; sillä minä näin pyhällä tavalla kaikkien asioiden muodot hengessä ja kaikkien muotojen muodot, koska niiden täytyy elää yhdessä kuin yksi olento. Ja huomasin, että kansani pyhä vanne oli yksi monista vanteista, jotka tekivät yhden ympyrän, leveäksi päivänvalossa ja tähtivalossa, ja keskustassa kasvoi yksi mahtava kukkiva puu suojaamaan yhden äidin ja yhden isän kaikkia lapsia. Ja näin, että se oli pyhä.”
BLACK ELKIN VISIO

Astumme sisään He Sapa Wakaniin — ”Kaikki mikä on” — sydämeen, Pyhään Black Hillsiin, Lakota-kansan pyhään maahan.

Alamme arvostaa ja ymmärtää Lakota-kosmologian ja henkisyyden monimutkaisuutta, joka perustuu Mitakuye Oyasiniin: uskoon siitä, että kaikki asiat liittyvät ympyrään.

Etsimme Tatankaa, puhvelia. Tarkkaillen yhtä viimeisimmistä vapaista puhvelilaumoista tutkimme puhvelien henkistä ja fyysistä merkitystä ihmisille.

Myöhemmin, Ukkosen paikalla, Kaja Pahalla, kunnioitamme Black Hillsin korkeimman huipun kauneutta. Tietäjä ja parantaja Black Elk eli ja havainnoi suuren osan elämästään täällä. Tieto viisaudestaan ja kokemuksistaan on tallennettu Black Elkin Puheissa.

Mustien kukkuloiden graniitti tornien ja nurmettuneiden niittyjen äärellä kuulemme tarinan kerronnan perinnettä. Kuuntelemme alkuperäiskansojen huilun maadoittavia puutuulen sointuja.

Aamiainen hotellilla, lounas: State Game Lodge -ravintolassa
Illallinen: Pizza-picnic tähtitaivaan alla, yöpyminen: Rapid City, SD


13. päivä — 24. elokuuta
PINE RIDGE -INTIAANIRESERVAATTI
Pine Ridge -intiaanireservaatti on ollut yksi koko Yhdysvaltojen köyhimmistä paikoista yli 40 vuoden ajan. Kulttuurissa ja taiteessa se on ehkä yksi rikkaimmista paikoista, joihin koskaan pääsemme käymään!

Vierailemme Red Cloud Schoolin perintökeskuksessa ihaillen kaunista taidetta ja käsitöitä.

Heritage Centerissä ovat esillä sisäoppilaitosjärjestelmän viimeiset jäännökset vanhoissa luokkahuoneissa, nyt jo onneksi museoituina. Järjestelmä riisui monilta intiaanikansakunnilta heidän alkuperäisen kulttuurinsa.

Pine Ridgessä näemme Oglala Lakota -heimon hallintorakennuksen, jossa heimohallitukset kokoontuvat. Näet Old Agencyn ja muita tärkeitä paikkoja, kuten Powwow-maat ja Su Ann Big Crow Centerin. Vierailemme lopuksi Wounded Kneessä.

Wounded Kneen verilöylystä on kirjoitettu paljon, mutta voimakkaimmat sanat tulevat selvinneiltä. Arviolta noin 300 lakotalaista kuoli taistelussa. On varmaa, että hyökkäyksen vaikutukset jatkuivat kauan tuon vuoden 1890 joulukuun 29. päivän jälkeen … tosiasiallisesti siitä päivästä aina tähän päivään.

”En tiennyt silloin, kuinka paljon kaikkea päättyi. Kun katson taaksepäin tältä korkean iän tuomalta näköalapaikalta, voin edelleen nähdä teurastettuja naisia ja lapsia makaamassa kasoissa ja hajallaan koko rinteessä yhtä tarkkaan kuin silloin, kun näin heidät omin nuorin silmini. Ja voin nähdä, että siellä verisessä mudassa kuoli jotain muutakin, joka haudattiin lumimyrskyyn. Ihmisten unelma kuoli siellä. Se oli kaunis unelma…” – Nicholas Black Elk

Mikään ei voi korvata itse vierailua tapahtumapaikalla ja kuulla totuus tapahtumista Lakota-oppaalta. Hän osaa myös selittää vuoden 1890 joukkomurhan jälkikaiut intiaanien nykyajan elämään.

Me jätämme siunauksemme ja anteeksipyyntömme omalla erityisellä seremonialla. Kiitämme kaikista kokemuksista ja Suuren Hengen ohjauksesta matkallamme.

Aamiainen hotellilla, lounas: Prairie Lakota Kitchen -ravintolassa (paikallisten suosima)
Illallinen: Päätösillallinen, yllätys pyhillä Lakota-mailla
Hotelli: Rapid City, SD

14. päivä — 25.8.
Aamiainen hotellilla
Tilauskuljetus lentokentälle; lento lähtee Rapid Citystä
Lento saapuu San Franciscoon
25.8. Rapid City – San Francisco 11.24 – 15.05
Tilauskuljetus hotelliin
Majoittuminen: Hotel Withcomb

15. päivä — 26.8.
Aamiainen hotellilla
Tilauskuljetus lentokentälle
19.10 Lento lähtee San Franciscosta

16. päivä — 27.8.
15.50 Lento saapuu Helsinkiin


Matkaan sisältyy:
Lennot ohjelman mukaan
Lentokenttä ja lentokenttäkuljetukset, matkan kuljetukset
Majoitukset ohjelman mukaan
Ruokailut matkaohjelman mukaan (aamiainen kaikkina päivinä)
Lounas/retkieväät/illallinen lähes joka päivä
Vierailut ja tapahtumat ohjelman mukaan
Asiaankuuluvat tietopaketit
Paikallinen opas koko matkan ajan


Lennot:
12.8. Helsinki – San Francisco 16.20 – 17.20
13.8. San Francisco – Billings 8.54 – 15.28
25.8. Rapid City – San Francisco 11.24 – 15.05
26.8. San Francisco – Helsinki 19.10 – 15.50 (+1)
Matkanjohtajat Päivi Kaskimäki ja Tiina Pitkänen
tulkkaavat kaiken suomeksi
Päivi ja Tiina matkustavat ryhmän mukana koko matkan ajan, Helsingistä takaisin Helsinkiin.


Ilmoittautuminen 30.3.2020 mennessä:
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Vastaamme mielellään matkaan liittyviin kysymyksiisi sähköpostilla.

Ilmoitathan ruokavaliot/allergiat ilmoittautumisen yhteydessä.
Voit lähteä yksin ja jakaa 2 hengen huoneen toisen yksinmatkaavan kanssa. (samaa sukupuolta)
Ilmoita, otatko 2 hh tai 1 hh huoneen.


Hinnat:
9 890 EUR/hlö (2 hh)
10 990 EUR/hlö (1 hh)

Maksuerät:
900 EUR varausmaksu varauksen yhteydessä
1000 EUR 1.4.2020 mennessä
1500 EUR 1.6.2020 mennessä
Loppumaksu 1.7.2020
Matka- ja peruutusehdot
Mikäli matka perutaan 31.3. mennessä peritään varausmaksu. 1.4. – 30.6. peritään varausmaksu ja lisäksi ne kulut, joita matkanjärjestäjä on joutunut maksamaan eteenpäin eikä saa palautuksia. 30.6. jälkeen perutusta matkasta ei makseta palautusta.

Kattava matkavakuutus on suositeltavaa.
Pidätämme oikeuden pienin muutoksiin matkaohjelmassa.
www.uniquewinetours.fi

Aiemmat matkat